Energy Efficiency Incentives
Rep Locator
IntellihotU
Legionella Detection
Apps
Case Studies
Sizing Calculator
Downloads

Rincon Center, San Francisco, CA

May 01, 2016 | Retail

iQ251 Retrofit

Property Details

23-story building with restaurants, offices & high-end condos

Product Installed

Fourteen iQ251’s
Zero Storage

Installed Capacity

3,500,000 BTU/hr
Zero Gallons storage

Representative

California Hydronics Corporation

Mixed-use highrise nixes storage and slashes costs by 47%.

This 23 story, mixed-use building needed a drop-in replacement for its old boiler system. Intellihot’s ASME-certified wall units were easily installed without using a crane, and cut operational costs nearly in half.

 

This major, public complex comprises an entire city block in downtown San Francisco. It offers an array of shops, restaurants, offices and apartments. The building is considered to be one of the city’s leading mixed-use properties. The original Rincon Annex building was a United States Post Office, completed in 1940. It was listed on the National Register of Historic Places in 1979. In 1988, the building was expanded to include this new 23-story mixed-use building on the south side of the block that contains a new post office, offices, and 320 apartments. In addition, two stories were added atop the original Rincon Annex building and a large atrium was cut into the interior.

 

Download This Case Study

The Challenge

The property’s old water heating system consisted of two, large boilers with 500 gallons of storage. It was highly inefficient, and the boilers were very costly to maintain. Replacing the old system with something similar would have required a crane costing $25,000 to remove the old equipment from the top of the building and transport new equipement to the top.

The Intellihot Solution

Fourteen iQ251’s provided a much more efficient system that offered the building 47% in gas savings. Intellihot’s ASME-certified wall-hung units eliminated the need for an expensive crane to transport the units to the top of the building. And provided the building with a lower maintenance option.